Neritina variegata (Batik renslak)

Neritina variegata (Batik renslak)

€ 2,95
€ 2,95 / Pcs.
Inclusief belasting

Neritina variegata - Batik renslak

Neritina variegata, of zoals we hem in Nederlands noemen de Batikslak of Tatoeageslak, is een slakkensoort uit Azië. Zijn Nederlandse naam dankt hij aan het variabele patroon. In het aquarium wordt hij zo'n 2,5-3 cm groot.

Aantal
direct leverbaar

Er zijn nog geen reviews.

Direct meebestellen

Basis benodigdheden

Transport emmer

Transport emmer

€ 0,50

Combineer met

Shrimp King Snail Stixx

Shrimp King Snail Stixx

€ 10,99
GlasGarten Snail Dinner

GlasGarten Snail Dinner

€ 7,25

Neritina variegata - Batik renslak

Neritina variegata, of zoals we hem in Nederlands noemen de Batikslak of Tatoeageslak, is een slakkensoort uit Azië. Zijn Nederlandse naam dankt hij aan het variabele patroon. In het aquarium wordt hij zo'n 2,5cm groot.

Neritina variegata heeft een geel tot lichtbruine basiskleur met donkere, roodbruine of zwarte vlekken en tekeningen. Hij maakt zich zeer geliefd als opruimer. Zonder pauze te houden, worden alle oppervlaktes vakkundig ontdaan van aangroei van algen en micro-organismen. Gezonde planten laat hij met rust. De Batik renslak is uitstekend te houden met andere slakken, vissen en garnalen.

Verzorging van Neritina variegata

Voor een goede verzorging is een juiste waterkwaliteit zeer belangrijk. Slakken zijn vrij gevoelig voor zware metalen. Neritina slakken kruipen vaak even boven het water oppervlak. Een afdekruit is een handig middel, maar zorg ook voor goede waterkwaliteit. Daarbij is het belangrijk dat het water niet te zuur en te zacht is. Dit kan de ontwikkeling van een stevig huisje in de weg staan. Bijvoeren kan met alle soorten "alg tabletten", " spirulina voer" of "snail sticks" voor het aquarium. Neritina slakken zullen zich niet voortplanten in het aquarium. Wel zullen ze witte, ovale eitjes leggen.

Extra aandacht

Deze slakken worden in het wild gevangen. Daarbij kunnen ziektes en andere ongewenste zaken meekomen. Het is aan te raden om de slakken eerst in quarantaine te houden. Laat ze rustig wennen aan het nieuwe aquariumwater met de druppelmethode. Leg ze met de opening naar beneden, want omdraaien is erg moeilijk, zo niet onmogelijk voor ze. Ze worden geleverd in onvolwassen formaat.

Neritina variegata eigenschappen

Wetenschappelijke naam:Neritina variegata
Nederlandse naam:Batik renslak, Tatoeageslak, Tattoo-slak
Herkomst:Azië, Indonesië
Lengte:2,5 - 3 cm
Temperatuur:20-28 °C
pH:6,5-8,0
GH:5 - 20 °dH
KH:> 5 °dH
Kweek:Brakwater
Aquariuminhoud:> 20L (ca. 1 slak per 20 L)


Bijpassende accessoires

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Waardebon op DEAD ON ARRIVAL
(alleen als er foto's gemaakt zijn direct na ontvangst)
- GEEN garantie na die tijd