Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
  • Nieuw
Caridina logemanni "Panda"
Caridina logemanni "Panda"

Caridina logemanni "Panda"

€ 9,90
€ 9,90 / Pcs.
Inclusief belasting

Caridina logemanni "Panda" garnalen zijn garnalen met zwarte en witte kleuren. Soms is er een blauwe tint bij zichtbaar. Het ligt voor de hand om ze de naam "Panda" te geven. Taiwan bee garnalen zijn bijzonder fraai getekend. Het nadeel van Taiwan Bee garnalen is dat ze zacht water nodig zijn. In een aquarium met Aqua Soil bodemsubstaat en niet te hard water of hardheid verhogende stenen kunnen ze prima worden gehouden.

Minimale afname: 5 stuks
Verkoop formaat: 1-2cm

Aantal
direct leverbaar

Het minimum bestel hoeveelheid voor dit product is 5.

Er zijn nog geen reviews.

Must-have accessoires

Basis benodigdheden

Transport emmer

Transport emmer

€ 0,50

Combineer met

Schepnet Shrimpcatcher

Schepnet Shrimpcatcher

€ 14,90
Shrimp King Complete

Shrimp King Complete

€ 9,99
GlasGarten Shrimp Dinner

GlasGarten Shrimp Dinner

€ 7,95

Caridina logemanni "Panda"

Caridina logemanni "Panda" garnalen zijn garnalen met zwarte en witte kleuren. Soms is er een blauwe tint bij zichtbaar. Het ligt voor de hand om ze de naam "Panda" te geven. Taiwan Bee Panda of King Kong wordt ook vaak als naamsaanduiding gebruikt.

Taiwan bee garnalen zijn bijzonder fraai getekend. Het nadeel van Taiwan Bee garnalen is dat ze zacht water nodig zijn. Zeker voor het kweken is osmosewater en nauwlettende controle op de waterkwaliteit een must. In een aquarium met Aqua Soil bodemsubstaat en niet te hard water of hardheid verhogende stenen kunnen ze prima worden gehouden. Kweken zal moeizamer gaan.

Minimale afname: 5 stuks
Verkoop formaat: 1-2cm

Caridina logemanni "Panda" informatie

Deze garnalensoort is een wat lastigere soort en minder geschikt voor beginners. Een pH bereik tussen 6 en 7, GH tussen 3 en 8 en temperatuur tussen 18 en 26°C geeft geen problemen. Ze dragen actief bij aan het bestrijden van algen.

Uiterlijke kenmerken
Caridina logemanni "Panda" garnalen hebben een contrastrijke zwart-witte kleur met soms een vleugje blauw. Er wordt onderscheid gemaakt tussen "Panda" en "King Kong". De laatste heeft veel zwart en een klein beetje wit. Meestal 1 streep halverwege het lichaam en de puntjes van de staart. De poten zijn gekleurd. Uiteindelijk kunnen volwassen dieren een formaat van 3cm halen. Vrouwtjes worden groter dan de mannetjes en hebben breder lijf. Om te groeien zullen ze van tijd tot tijd verschalen. Schrik niet als er een vel van een verschaalde garnaal in het aquarium ligt.

Huisvesting
Deze garnalen zijn eenvoudig te houden en hebben niet veel nodig. Het aquarium dient minstens 15 liter groot te zijn. Schuilplaatsen worden zeer op prijs gesteld. Dit kan in de vorm van beplanting, hout, stenen of andere spleten waar ze tussen kunnen kruipen. Mos en planten met fijne bladeren in hun omgeving zullen er voor zorgen dat ze zich veilig voelen. Aanwezige planten zullen de waterkwaliteit aangenamer voor ze maken. In het mos kunnen ze naar harte lust op zoek naar voedsel en beschutting.

Gedrag en medebewoners
Garnalen zijn echte groepsdieren. Ze gebruiken de aanwezigheid van soortgenoten voor een gevoel van veiligheid. Houdt dus bij voorkeur altijd meer dan 10 exemplaren samen. Vrijwel constant zijn ze bezig met het zoeken naar voedsel. Alles waar ze overheen lopen, wordt afgeplukt. Met andere vissen bemoeien ze zich niet en ze zijn zeer vredelievend. Ze kunnen dan ook probleemloos met alle andere aquariumdieren worden gehouden. Andersom is niet altijd een goed idee. Door het kleine formaat zullen ze als voer kunnen dienen voor grotere vissoorten. Pas op met vissoorten waarvan de bek groot genoeg is om een garnaal in te passen. Betta's, Chichliden, Gourami's, grote tetra's en grote barbelen zijn geen goede match. Zouden ze niet opgegeten worden, dan kunnen ze zo'n 2 jaar oud worden.

Voeding
Zoals gezegd zijn Caridina logemanni "Panda" garnalen continue bezig met oppervlaktes afzoeken. Algjes en andere eetbare substanties uit de biofilm worden opgegeten. Planten laten ze met rust. Bijvoeren is gewenst als er in verhouding veel garnalen in het aquarium aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld met sticks, granulaat of pads uit ons aanbod garnalenvoer. Ook Catappa bladeren, Walnoot bladeren en andere natuurlijke materialen kunnen worden bijgevoerd. Gekookte groentes zoals wortelen en spinazie zullen ook in de smaak vallen. Houdt er rekening mee dat het kleine dieren zijn met kleine magen. Te veel voeren is niet gewenst.

Kweek van Caridina logemanni "Panda"
Het kweken van Caridina logemanni "Panda" is relatief eenvoudig. Zacht water en een pH verlagende bodem zijn een must. Wanneer daar aan wordt voldaan, zullen ze vanzelf over gaan tot kweek. Om het paringsproces op gang te helpen, kan er worden ververst met koeler water. Een vrouwtje kan wel 20-50 eitjes bij zich dragen. De eitjes ontwikkelen zich onder het achterlijf van de moeder waarna jonge dieren na 4 weken worden los geworpen. Deze jonge dieren zijn heel klein en kwetsbaar. Een goede biofilm in het aquarium of fijn stofvoer voorziet ze van voeding. Doordat ze zo klein zijn, kunnen gemakkelijk in het filter worden gezogen. Breng altijd bescherming aan rond de aanzuig van het filter. Bijvoorbeeld met een spons, Filter Guard of panty. Baby garnalen zijn erg kwetsbaar en een maaltijd voor alle vissen. Dit is extra reden om voor voldoende beschutting te zorgen. Na zo'n 3 maanden zijn de garnalen geslachtsrijp en kunnen ze zelf voor nieuwe jongen gaan zorgen.

Datasheet

Soort:
Caridina logemanni "Panda"
Lengte:
3 cm
Aquarium inhoud:
vanaf 20L
pH-tolerantie:
6-7
Temperatuur:
18-26°C
Totale hardheid:
3-8 dGH
Geslacht
Caridina

Bijpassende accessoires

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Waardebon op DEAD ON ARRIVAL
(alleen als er foto's gemaakt zijn direct na ontvangst)
- GEEN garantie na die tijd