Stel hier uw vraag

Utricularia graminifolia Bekijk groter

Utricularia graminifolia

Utricularia graminifolia is afkomstig uit Azië en behoort tot de blaasjeskruid familie. Onder goede omstandigheden: veel licht, zacht water, CO2 toevoeging en voldoende voedingsstoffen, ontstaat een compacte grasmat met een frisgroene kleur. De bladeren zijn zacht en soepel en ideaal voor een aquascape om een graslandschap mee na te bootsen.


TRO-049BTC

Tropica

Meer details

€ 6,50

Vanaf € 5,50 bij 3

vóór maandag besteld, vrijdag of zaterdag in huis

Voorraad

Beoordelingen en reviews

(5/5)
2 beoordeling(en) - 2 review(s)
Bekijk verspreiding

Volumekorting

AantalKortingU bespaart
3 € 1,00 € 3,00

  Utricularia graminifolia 1-2-Grow!

  Utricularia graminifolia is afkomstig uit Azië en behoort tot de blaasjeskruid familie. Alle soorten in deze familie zijn insectenetende, moerasplanten. Vangblaasjes zijn een uniek kenmerk van deze familie en ook Utricularia graminifolia vormt deze blaasjes in het aquarium. Hierin kunnen miniscule diertjes worden gevangen. Garnalen zijn gelukkig veilig. Graminifolia betekent "met bladeren die lijken op gras" en in het aquarium vormt zich dan ook een mooi grastapijt van 2 tot 8 cm hoog.

  Plant deze soort in kleine plukjes/porties met een korte onderlinge afstand. Onder goede omstandigheden: veel licht, zacht water, CO2 toevoeging en voldoende voedingsstoffen, ontstaat een compacte grasmat met een frisgroene kleur. De bladeren zijn zacht en soepel en ideaal voor een aquascape om een graslandschap mee na te bootsen.


  Utricularia graminifolia is een veelgebruikte plant voor een aquascape. De frisgroene kleur steekt mooi af bij alle type hardscape en bij planten met ronde bladeren !

  Eigenschappen Utricularia graminifolia

  Type:Bodembedekker
  Herkomst:Azië
  Groeisnelheid:Gemiddeld
  Hoogte:3-10+ cm
  Lichtbehoefte:0,5 Watt/L
  CO2 behoefte:6-14 mg/L
  Waarom In vitro aquariumplanten?

  In vitro planten worden in een laboratorium onder steriele omstandigheden gekweekt. Kleine stukjes plantweefsel worden op speciale gel geplaatst en nieuwe, gezonde, algenvrije, pesticidenvrije, slakkenvrije, ziektevrije plantjes groeien op in het potje. Eén potje is rijk gevuld met tal van jonge scheuten, vol groeipotentie!

  Gebruiksaanwijzing voor in vitro aquariumplanten:
  Spoel voorzichtig alle gel zorgvuldig van de planten af onder een kraan. Knip de plantjes in kleine porties. Plant de stekjes zo veel mogelijk afzonderlijk van elkaar met een fijne pincet. Laat het groeien!

  Artikel nummer:TRO-049BTC
  Fabrikant:Tropica
  Soort:Utricularia graminifolia
  Type:Bodembedekker
  Hoogte:3-10+ cm
  Herkomst:Azië
  Groeisnelheid:Gemiddeld
  Lichtbehoefte:Gemiddeld (0,5 Watt/L)
  CO2 behoefte:Gemiddeld (6-14 mg/L)

Reviews

Van op 26 Feb 2018 (Utricularia graminifolia) :
(5/5

Goed

Zoals altijd in top conditie aangekomen

 Rapporteer
Van op 11 Oct 2017 (Utricularia graminifolia) :
(5/5

Mooi voor matje

Prachtig plantje dat het zeer goed doet. Vormt een mooi matje op de bodem, wel goed in vorm te behouden door te snoeien

 Rapporteer