facebookbutton
Marsilea crenata Bekijk groter
Marsilea crenata
Sleep afbeelding om te draaien

Marsilea crenata

Marsilea crenata is een ideale bodembedekker voor een aquarium met wat minder licht. De blaadjes zijn erg klein en worden zelden breder dan 0,5cm. Het resultaat is een mooi tapijt, wat erg lijkt op een tapijt van Glossostigma.


TRO-010BTC

Tropica

Meer details

€ 6,50

direct leverbaar

Voorraad

Klant beoordelingen

(4,9/5)
8 Beoordeling(en) - 8 review(s)
Bekijk verspreiding

Volumekorting

AantalKortingU bespaart
2 5% € 0,65
3 10% € 1,95
4 15% € 3,90
5 20% € 6,50

  Marsilea crenata 1-2-Grow!

  Marsilea crenata is een ideale bodembedekker voor een aquarium met wat minder licht. De kleine varen-achtige komt uit Azië, waar hij veel voorkomt in rijstvelden. De blaadjes zijn erg klein en worden zelden breder dan 0,5cm. Het is een robuuste plant die goed uit de voeten kan bij weinig licht en hoge temperaturen. Maar de plant zal positief reageren op verbeterde omstandigheden.

  Plant kleine porties enkele centimeters van elkaar. Na verloop van tijd zullen er uitlopers worden ontwikkeld en verspreid de plant zich door het aquarium. Het resultaat is een mooi tapijt, wat erg lijkt op een tapijt van Glossostigma. De kleur is iets donkerder en de blaadjes ietsje groter. De hoogte varieert van 1 tot 3 cm en de wortels komen goed vast in het substraat gegroeid.


  Marsilea crenata is een mooie voorgrondplant voor een low-tech aquarium waar weinig licht en CO2 beschikbaar is. Hij groeit wat langzaam, maar heeft wel een robuuste uitstraling !

  Eigenschappen Marsilea crenata

  Type:Bodembedekker
  Herkomst:Azië
  Groeisnelheid:Medium
  Hoogte:3-10+ cm
  Lichtbehoefte:0,5 Watt/L
  CO2 behoefte:0-5 mg/L
  Moeilijkheidsgraad:Gemiddeld
  Waarom In vitro aquariumplanten?

  In vitro planten worden in een laboratorium onder steriele omstandigheden gekweekt. Kleine stukjes plantweefsel worden op speciale gel geplaatst en nieuwe, gezonde, algenvrije, pesticidenvrije, slakkenvrije, ziektevrije plantjes groeien op in het potje. Eén potje is rijk gevuld met tal van jonge scheuten, vol groeipotentie!

  Gebruiksaanwijzing voor in vitro aquariumplanten:
  Spoel voorzichtig alle gel zorgvuldig van de planten af onder een kraan. Knip de plantjes in kleine porties. Plant de stekjes zo veel mogelijk afzonderlijk van elkaar met een fijne pincet. Laat het groeien!

  Artikel nummer:TRO-010BTC
  Fabrikant:Tropica
  Soort:Marsilea crenata
  Type:Bodembedekker
  Hoogte:3-10+ cm
  Herkomst:Azië
  Groeisnelheid:Gemiddeld
  Lichtbehoefte:Normaal (20-30 Lm/L)
  CO2 behoefte:Laag (0-6 mg/L)
  Moeilijkheidsgraad:Gemiddeld

Reviews

door op 15 Apr 2020 (Marsilea crenata) :
(5/5

Uitstekende service

Uitstekende service, liet wat op zich wachten door de corona toestanden , maar perfect aangekomen en een bakje vol. Doe zo verder.

door op 09 Apr 2020 (Marsilea crenata) :
(5/5

Super goed!

Uit de tropica in vitro pot kun je echt ontzettend veel uit halen als je het goed verdeeld. Mooie plant om te mixen met monte carlo

door op 20 Jan 2020 (Marsilea crenata) :
(5/5

jos

pot met deze plant erin zie er erg gezond en goed gevuld uit nu in het aquarium nog ff goed uit greoien