Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Clithon sp. "geweislak"
Clithon sp. "geweislak"
Clithon sp. "geweislak" Clithon sp. "geweislak"

Clithon sp. "geweislak"

€ 2,50
€ 2,50 / Pcs.
Inclusief belasting
Clithon sp. "geweislak" zijn kleine slakken met uitstulpingen op hun huisje. Veelal is bruingeel de basiskleur met al dan niet zwarte strepen. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel.
Aantal
direct leverbaar

Op 30 september worden geen bestellingen verzonden i.v.m. Vivarium. Wij zijn onbereikbaar van 30-09 t/m 2-10.

 Reviews
 (3,5/5)  - 2 Beoordeling(en) - 2 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

Basis benodigdheden

Clithon sp. "geweislak"

Clithon sp. "geweislak" zijn kleine slakken met uitstulpingen op hun huisje. Veelal is bruingeel de basiskleur met al dan niet zwarte strepen. Door ons geleverde slakken hebben een formaat van 0,5-1 cm, maar ze kunnen uitgroeien tot ca. 2cm.

Altijd voorzichtig over laten wennen (beter te langzaam dan te snel)

Waterkwaliteit
Clithon sp. geeft de voorkeur aan wat harder, licht-alkalisch water met een GH van minstens 5°dH en pH van minstens 7. Zacht, zuur water zal een slechte invloed op hun huisje hebben. Houdt ook rekening mee dat slakken gevoelig zijn voor opgeloste metalen en chemische verbindingen. Zouden er medicijnen in het water gebruikt worden, breng dan de slakken uit voorzorg over in een ander aquarium.

Voeding
In het aquarium zullen zij zich voeden met allerhande plantaardig materiaal (algen, afgestorven plantenresten etc.), maar ook gestorven dieren zullen worden gegeten. Gezonde planten worden met rust gelaten. Ook overtollig visvoer van vlokken en voedertabletten wordt opgegeten. Het zijn echte opruimers. In alle hoekjes van het aquarium zullen op zoek gaan naar voedsel. Daarbij wordt ook regelmatig de ruit schoon gegraasd, waardoor deze dieren een grote hulp blijken bij het aquariumonderhoud. Voor de slakken zou het aquarium niet te schoon moeten zijn, maar bij voorkeur altijd ergens een hoopje vuil aanwezig waar ze kunnen foerageren.

Type aquarium
Slakken zijn verder voor ieder aquarium vanaf 30L geschikt. Het mag voor zich spreken dat ze niet kunnen worden gehouden met slak etende vissen of vissen (Botia's, kogelvissen etc.). Clithon soorten planten zich niet voort in zoetwater, hiervoor is brakwater nodig. Wel vinden ze het leuk om boven het water uit te sluipen, waardoor ze ook over de rand kunnen klimmen. Controleer in een open aquarium regelmatig op voortvluchtige slakken of gebruik bij voorkeur een afgesloten aquarium. Zorg voor voldoende schuilplaatsen en ze kunnen zo maar enkele jaren oud worden.

Clithon sp. "Fancy" zijn leuke, kleine slakken voor het aquarium en zullen helpen bij het onderhoud!

Clithon sp. "Geweislak" eigenschappen

Wetenschappelijke naam Clithon sp.
Nederlandse naam Geweislak
Herkomst Azië
Grootte ca. 2cm
Temperatuur 22-30°C
pH 6,5-8,5
GH (hardheid) 6-20
Aquariumformaat vanaf 30L
Bijzonderheden Plant zich niet voort in zoetwater

Datasheet

Soort:
Clithon sp. "geweislak"
Lengte:
ca. 2 cm
Aquarium inhoud:
va. 30 L
Bijzonderheden:
Plant zich niet voor in zoetwater.
Herkomst:
Azië
Groeisnelheid:
Langzaam
pH-tolerantie:
6,5-8,5
Temperatuur:
22-30°C
Totale hardheid:
6-20°dH
door op  15 Sep 2021 (Clithon sp. "geweislak") :
(4/5

Lege huisjes

Ik ontving helaas ook enkele lege slakkenhuisjes. De andere slakken zijn niet erg actief voorlopig. Overigens kreeg ik meteen de toezegging dat ik nieuwe slakken kreeg. Dat is wel prima service!

door op  01 Aug 2021 (Clithon sp. "geweislak") :
(3/5

Actieve en hardwerkende slakken

Kwamen allemaal levend aan maar helaas zonder de kenmerkende 'geweides' waar het me uiteindelijk toch om te doen was. Kunnen in de toekomst nog komen maar geen garanties.

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Op dieren geven wij GEEN garantie.