Stel hier uw vraag

Compleet CO2 systeem - CO2 bemesting voor het aquarium Bekijk groter

CO2 systeem samenstellen

Complete CO2 set met alle benodigdheden voor zorgeloos CO2 toe te voegen aan een aquarium. CO2 is de belangrijkste voedingsbron voor aquariumplanten, dus het toevoegen van CO2 aan het aquarium is een logische stap.

Meer details

€ 0,00

direct leverbaar

Voorraad

Beoordelingen en reviews

(4,8/5)
37 beoordeling(en) - 37 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

CO2 fles (maak een keuze)

CO2 drukregelaar (inbegrepen)

CO2 magneetventiel (inbegrepen)

CO2 slangenset (inbegrepen)

CO2 bellenteller (maak een keuze)

CO2 Diffusor (maak een keuze)

  Voordelig compleet CO2 systeem

  CO2 systeem voor een aquarium waar mooie plantengroei gewenst is. CO2 bemesting wordt dan vrijwel onmisbaar. CO2 is namelijk de belangrijkste voedingsbron voor aquariumplanten. Planten groeien vele malen beter als er CO2 wordt toegediend aan het aquarium. Deze complete CO2 set is speciaal door ons samengesteld met top-kwaliteit producten. Eenvoudig in gebruik en een duurzame stap naar betere plantengroei!

  Met de optionele CO2 diffusor bowl 30 is deze CO2 set geschikt voor een aquarium tot ca. 200 liter. Heeft u een groter aquarium? Dan is de inline CO2 atomizer een betere keuze of kies een andere diffusor op de CO2 diffusor pagina. Of stel deze zelf naar wens samen: CO2 set samenstellen

   

  Complete CO2 set met alle benodigdheden voor CO2 toe te voegen aan een aquarium. CO2 toevoegen zonder poespas en voor iedereen eenvoudig aan te sluiten.

  Complete CO2 Set samenstellen

  Basis onderdelen:
  CO2 drukregelaar
  - CO2 slangenset
  - CO2 fles (500 gram, 2kg, 6kg of 10kg)
  - CO2 magneetventiel

  Kies optioneel uit een CO2 diffusor en bellenteller
  - CO2 diffusor Bowl 30 (tip)
  - CO2 bellenteller Spiral (tip)

  Met beschrijving om het Co2 systeem eenvoudig aan te sluiten (zie ook downloads)

   

  De CO2 drukregelaar met manometers en fijnafstemming

  De CO2 drukregelaar beschikt over 2 manometers. Op één kan de flesdruk worden afgelezen om te zien hoe vol de fles nog zit, op de andere meter kan de werkdruk worden afgelezen. Met het naald-/doseerventiel is deze heel nauwkeurig in te stellen en kan er een precieze hoeveelheid CO2 aan het aquarium worden gedoseerd. Ook is de drukregelaar beveiligd tegen overdruk. De CO2 drukregelaar past op vrijwel alle hervulbare CO2 flessen met een uitwendig schroefdraad en heeft een zogeheten DIN 477 schroefdraad (Europees standaard). 

  CO2 Magneetventiel / Nachtafsluiting

  Het CO2 magneetventiel is het systeem op een tijdschakelaar aan te sluiten. Zo kan het CO2 systeem 's nachts worden uitgezet. Ook kan het CO2 magneetventiel op een PH-controller worden aangesloten voor gebruik icm een PH gestuurd CO2 systeem.

  CO2 fles

  De meegeleverde CO2 fles is vol en weer hervulbaar. Voorzien van draagbeugel en veiligheidsnet. De 2kg CO2 fles is rechtop neer te zetten.

  CO2 flesAfmeting (Hx⌀)
  Aquarium inhoudVerbruik 60 L aquarium*
  Verbruik 300 L aquarium*
  0,5 kgca. 45 x 5 cm< 60 L~ 10 maanden~ 2-3 maand
  2 kgca. 49x 12 cm> 60 L~ 40 maanden~ 8-12 maand

  * Geschatte verbruik is sterk afhankelijk van diverse factoren. Het daadwerkelijke verbruik kan sterk variëren.

  CO2 slangen en terugslag ventiel

  Voor de verbinding tussen de drukregelaar en het magneetventiel wordt hoogwaardige zwarte drukslang (max. 20 bar) meegeleverd. Voor de verbinding van het magneetventiel naar de ADA CO2 terugslagklep en CO2 diffusor, wordt flexibele, transparante CO2 slang (max. 2 bar) meegeleverd. De hoogwaardige ADA terugslagklep voorkomt dat er water naar het magneetventiel en drukregelaar kan hevelen.

  CO2 Diffusor

  Standaard wordt de CO2 diffusor Bowl 30 meegeleverd. De Bowl 30 is geschikt voor een aquarium van 80-180 Liter. Is het aquarium groter of heeft u liever een andere oplossing? Kies dan een losse CO2 diffusor uit het aanbod: CO2 diffusors.

  CO2 bellenteller

  De CO2 bellenteller is een handig product om te zien hoeveel CO2 er nu aan het aquarium wordt toegevoegd. Het helpt bij het afstellen van de dosering. Dit kan in combinatie met het meten van de pH of het kijken naar de kleur van de CO2 checker (optioneel). Bijgeleverd wordt de CO2 bellenteller Spiral. Hiermee kan een groter aantal bellen per seconde gemakkelijker worden geteld. Hoeveel bellen er voor het aquarium precies nodig zijn, is afhankelijk van diverse factoren zoals watervolume, verlichting, waterparameters, hoeveelheid planten etc. 1 bel per seconde per 50 Liter watervolume is een redelijk uitgangspunt, maar zal zoals gezegd sterk afhankelijk zijn van de situatie.

  Kan het ook nóg goedkoper?

  Ja, kies de gewenste onderdelen of laat onderdelen weg met behulp van de handige configurator:

  Compleet CO2 systeem tot 50 literCompleet CO2 systeem voor aquarium vanaf 50 liter
  Nano set tot 50 liter samenstellenGroot aquarium vanaf 50 liter samenstellen

  CO2 fles leeg? Kijk hier voor de mogelijkheden om de fles weer te laten vullen: (link)


  Lees hier: alles over CO2 toevoegen in het aquarium

  Artikel nummer:meerdere opties
  Fabrikant:Azaqua
  Type:Compleet CO2 systeem
  Inhoud:2 kg
  Toebehoren:CO2 fles, CO2 drukregelaar, CO2 magneetventiel, 2m flexibele CO2 slang, 1m CO2 drukslang, CO2 check valve, CO2 bellenteller, CO2 diffusor

Reviews

Van op 27 Sep 2018 (CO2 systeem samenstellen) :
(5/5

Peter uittenbroek

Top set besteld maar was geen co2 fles op voorraad. 2 dagen later wel . en gelijk opgestuurd. Pakket was keurig ingepakt. Met zeker 3 meter fragile plakband . maar lompe bezorger waarschijnlijk toch zo in zn bus geflikkerd. Helaas diffuser en bellenteller stuk. Gebeld met wilco en hij heeft gewoon 2 nieuwe onderdelen opgestuurd geheel kosteloos. Systeem draait als een zonnetje . hier kom ik zeker weer. Een zeer tevreden klant

 Rapporteer
Van op 15 Apr 2018 (CO2 systeem samenstellen) :
(4/5

Co2 set compleet

Set op zich is compleet en werkt goed. Spijtig van Engelstalige handleiding. Meer extra info over het systeem mag wel. Prijs is zeker perfect en correct voor het aangeboden systeem. Spijtig van de levertijd van 14 dagen. Heb zelf elke keer contact moeten opnemen om te horen hoelang nog tot levering. Dus communicatie naar klant kan beter voor mij. Ook spijtig dat je maar 3 dagen per week telefonisch contact kan opnemen met het bedrijf.

 Rapporteer

Bedankt voor uw product review op onze website. Op de andere zijde van de handleiding is de Nederlandse versie te vinden. De levertijd heeft in uw geval inderdaad veel te lang geduurd en dat zal in de toekomst beter gaan. Hopelijk kunt u na de installatie voor een hele lange tijd gaan genieten van het CO2 systeem.

Antwoord van verkoper op 16 Apr 2018
Van op 02 Feb 2018 (CO2 systeem samenstellen) :
(5/5

Co2 drukregelaar met slangenset

Deze set voldoet aan mijn verwachtingen. Snelle levering en de artikelen waren degelijk verpakt.

 Rapporteer

Accessoires