Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?

ADA Beginnen met A: Hardscape

Bij het gebruiken van natuurlijke decoratiematerialen zoals driftwood en stenen is het vanzelfsprekend dat geen enkel stuk hetzelfde is. Het is daarom aan te raden om de gewenste groottes en vormen aan te schaffen. Als belangrijkste uitgangspunt geldt dat het formaat moet passen in het aquarium en pas daarna de vorm. Een ander belangrijk punt is om bekend te raken met de karakteristieke eigenschappen van de materialen, aangezien deze verschillende uitwerkingen hebben op de kwaliteit van het aquariumwater. Een prachtig beplant aquarium begint met het selecteren van de hardscape. Welke soort kies jij voor jezelf vandaag?

Tannines uit driftwood verwijderen is niet noodzakelijk

Het aquariumwater kan verkleuren door het lekken van tannines uit het driftwood. Dit kan worden opgelost door regelmatig het water te verversen. Tannines komen uit humuszuren en hebben geen negatieve impact op vissen in het aquarium.

Verkleuring van het aquariumwater

Het is onmogelijk om alle tannines uit het driftwood te verwijderen, zelfs niet door het hout uit te koken.Schimmelvorming en drijfvermogen direct na plaatsing in het aquarium

Op het hout kan witte schimmel ontstaan, nadat het in het aquarium is geplaatst. Deze schimmel kan met een slang worden afgeheveld of met een kwast worden verwijdert. Als het driftwood blijft drijven, kan het worden verzwaard met een steen totdat het stuk hout uit zichzelf onder water blijft.

Schimmel op spiderwood

Witte schimmel komt veel voor op Branch Wood en Slim Wood.


Toename van waterhardheid met Ryouh Stones

In een beplant aquarium waar CO2 wordt toegevoegd, lekt calcium uit de stenen en zorgt voor een verhoging van de totale waterhardheid. Dit is in het bijzonder het geval bij Ryouh Stone waardoor het groeien van aquariumplanten ietwat wordt bemoeilijkt.

Waterhardheid door stenen in het aquarium

Een grote aanwezigheid van witte delen op de stenen hoeft niet direct te leiden tot een grotere toename van de totale hardheid.

Gebruik stenen van verschillende groottes voor de layout

Het is belangrijk om verschillende groottes van stenen ter beschikking te hebben. Kies bij een Iwagumi layout voor een grote hoofdsteen (Oyaishi), secundaire stenen (Fukuishi), tertiaire stenen (Soeishi) en offerstenen (Suteishi). De stenen van iedere groep zouden overeenkomstige texturen moeten hebben. Selecteer deze stenen uit zo veel mogelijk beschikbare stenen.

verschillende groottes stenen

Een grote hoeveelheid groottes ter beschikking hebben, geeft meer mogelijkheden om de juiste expressie aan het aquarium te geven.

Slim Wood

ADA Slim Wood

Beschikt over vele dunne vertakkingen. Meestal zijn de stukken klein in formaat.

Horn Wood

ADA Horn Wood

Het combineren van meerdere stukken ADA Horn Wood zorgt voor een goede balans. Dit type hout lekt tannines.

Branch Wood

ADA Branch Wood

Branch Wood heeft een aantrekkelijke vorm en is gemakkelijk te gebruiken in het aquarium, ook voor beginners. Wel controleren op schimmels en drijfvermogen.

Unzan Stone

ADA Unzan Stones

Deze vulkanische bergachtige Unzan Stones hebben gaten om Wabi-kusa in te plaatsen. Het ziet er aantrekkelijk uit in het aquarium.

Kei Stone

ADA Kei Stone

Kenmerkend voor de Kei Stone is de rode kleur die er uit springt in een groen beplant aquarium.

Koke Stone

ADA Koke Stones

Het ruwe oppervlak van Koke Stone is ideaal om epiphytische planten zoals mos en varens op te laten groeien.

Sansui Stone

ADA Sanui Stones

Sansui Stone zorgt voor een beeld dat doet denken aan Sansui schilderijen met zijn unieke lagen. Vulkanische steensoort, net als Koke Stone.

Yamaya Stone

ADA Yamaya Stones

De betaalbare prijs van Yamaya stone is één van de aantrekkelijke eigenschappen van deze steen. Hoe de steen wordt toegepast hangt af van je eigen creatieve idee.

Ryouh Stone

ADA Ryouh Stones

Ryouh Stone heeft een verbazingwekkende diversiteit aan vorm en structuur met witte lijnen en groeven op het oppervlak.

Manten Stone

ADA Manten Stones

Manten Stone beschikt over een aantrekkelijk oneffen oppervlak en de meest klassieke steensoort in ADA's stenen assortiment.

<< Aquarium onderhoud Maken van een Nature Aquarium 1 >>

Bron en copyright van het artikel/foto's - Aqua Design Amano - ADA
(Vertaald door Wilco Piest)