Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?

ADA Beginnen met A: CO2

CO2 systeem

De reden waarom 2 verschillende soorten slang worden gebruikt

ADA's CO2 systeem maakt gebruik van 2 soorten slang: druk resistente slang en siliconen slang. De zachte siliconen slang wordt gebruikt voor het aansluiten van glazen producten, maar dit type slang is niet geschikt voor langdurig gebruik vanwege het zwelling-effect is het mogelijk dat CO2 kan ontsnappen. Druk resistente slang kan probleemloos worden gebruikt zonder ontsnappingsgevaar van CO2 en wordt gebruikt voor lange afstanden. Deze harde slang wordt rechtstreeks op de CO2 regulator en slangverdelers aangesloten. Het kan ook worden aangesloten op de CO2 check valve. De Check valve wordt gebruikt om druk resistente slang en sliliconen slang met elkaar te verbinden.


 

Wat belangrijk is bij de fijnafstemming van de CO2 dosering

ADA CO2 Bubble Counter en ADA CO2 Beetle Counter worden gebruikt om de hoeveelheid toegediende CO2 te meten. Gebruik één van deze in combinatie met een diffusor uit de Pollen Glass serie, bijvoorbeeld de ADA Pollen Glass Beetle. De fijnafstemmig van de CO2 dosering wordt geregeld door de stelschroef van de ADA CO2 attache regulator te draaien en gelijktijdig het aantal bellen te tellen in de ADA CO2 Bubble Counter. Het afstemmen wordt gemakkelijk gemaakt door langzaam de dichtgedraaide stelschroef open te draaien. Wanneer de stelschroef te ver is losgedraaid (dus als de CO2 toevoer te hoog wordt), draai deze dan weer dicht en vervolgens weer los tot de gewenste toevoer is bereikt.

CO2 bellenteller CO2 fijnafstelling
1. CO2 toevoer wordt gemeten door het aantal bellen wat door de ADA CO2 Bubble Counter passeert. 2. Bij de fijnafstelling is het van belang om deze eerst helemaal dicht te draaien en vervolgens voorzichtig op te te draaien.Hoe kan een overtollige of ondermaatse CO2 dosering worden bepaald?

Als de verlichting fel genoeg is, zullen aquariumplanten een actievere fotosynthese ondergaan bij een hogere CO2 toediening en zullen zonplanten zuurstof bellen produceren. In een situatie waarbij er een overschot aan CO2 wordt toegediend, zullen Caridina japonica als eerste reageren op deze verandering. Normaal gezien beweegt deze garnaal zijn poten erg actief om algen te eten. Wanneer de garnaal zijn poten langzamer gaat bewegen, is dat een teken van een gebrek aan zuurstof. De status van het CO2 gehalte is te controleren met behulp van een ADA Drop checker. Zodra de kleur van de vloeistof  van groen naar geel verkleurt, dan wordt er te veel CO2 aan het aquarium toegediend.

Caridina japonica CO2 Drop Checker
1. De beweging van de pootjes van Caridina japonica neemt af, zodra de CO2 dosering te hoog is. 2. Wanneer de kleur van de ADA Drop checker groen kleurt dan is de CO2 dosering in orde.Hoe kunnen producten in de Pollen Glass serie worden gereinigd?

De volledig uit glas vervaardigde producten uit de Pollen Glass serie worden weer als nieuw wanneer ze gereinigd worden met ADA Superge. Vuil geworden glazen producten kunnen de effectiviteit van de CO2 oplosbaarheid negatief beïnvloeden. In het geval het bruisoppervlak van de diffusor bruin gevlekt blijft, zelfs na gebruik van ADA Superge, spoel de diffusor dan in Azijn in een ADA Clean Bottle. Zuur of Azijn lost het vuil op dat op het bruisgedeelte zit. Spoel de diffusor zorgvuldig schoon met water.

ADA Clean Bottle ADA Pollen Glass
1. Gebruik de ADA Clean Bottle om de glazen diffusor in te reinigen. 2. Door het bruisgedeelte schoon te houden blijft de CO2 oplossing optimaal.Redenen om een Ball Valve en magneetventiel te gebruiken

De CO2 toediening moet worden stop gezet zodra de verlichting uit is om 's nachts te voorkomen dat vissen en garnalen een tekort aan zuurstof krijgen. Om deze reden kunnen er producten zoals de ADA Ball ValveADA Hand Valve en Magneetventiel (ADA EL Valve) worden gebruikt. Ball Valve en Hand Valve kunnen worden gebruikt om de CO2 toevoer handmatig stop te zetten, terwijl het magneetventiel is aan te sluiten op een tijdschakelaar. Het gebruik van een Ball Valve of Magneetventiel is noodzakelijk, omdat de fijnafstelling schroef van de CO2 Attache Regulator en Speed Controller de CO2 toevoer niet compleet stoppen.

ADA Ball Valve ADA EL Valve
1. Draai de Ball Valve of Hand Valve ieder ochtend en avond handmatig aan of uit. 2. Magneetventiel maakt het mogelijk om automatisch aan en uit te schakelen met behulp van een tijdschakelaar.Aquariumplanten hebben een hoge activiteit in fotosynthese wanneer ze worden blootgesteld aan felle verlichting. Desalniettemin wordt de fotosynthese stopgezet op het moment dat er niet voldoende CO2 aanwezig is. Naast felle verlichting is ook CO2 toevoer aan het aquarium van essentieel belang voor aquariumplanten voor een constante fotosynthese. Daarbij is het belangrijk dat de CO2 toevoer constant en effectief wordt toegepast.

 

 

De keuze van een ADA Pollen Glass

De Pollen Glass serie, welke CO2 produceert en fijne belletjes oplost, biedt een verscheidenheid aan vormen en formaten. Er is een CO2 diffusor te kiezen op basis van de grootte van het aquarium en de voorkeur voor het design. Het originele model van ADA Pollen Glass is geschikt voor een 60cm aquarium. TYPE-2 en TYPE-3 hebben dezelfde afmeting en leveren dezelfde efficiëntie. Voor een aquarium groter dan 60cm zijn de ADA Pollen Glass Large en ADA Pollen Glass Beetle geschikt, omdat deze groter zijn en dus meer CO2 kunnen oplossen in het water.

ADA CO2 diffusors

Selecteer een ADA Pollen Glass aan de hand van de afmeting van het aquarium en de voorkeur voor het design.

 

<< Verlichting Filtratie >>

 

 

 
Bron en copyright van het artikel/foto's - Aqua Design Amano - ADA
(Vertaald door Wilco Piest)