Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
Slide background

ADA Beginnen met A: Plantenvoeding

ADA Nutrients

Basiscombinaties van vloeibare plantenvoeding

In een Nature Aquarium ontstaan stikstof en fosfaat door onder andere afvalstoffen van vissen. Deze worden door aquariumplanten gebruikt als voeding. Het overschot dat de planten niet kunnen opnemen, kan leiden tot algengroei. Door het bemesten met Kalium en Sporenelementen, waar snel een tekort van kan ontstaan, wordt het overschot hieraan tegen gegaan. Dit volgens Liebig's wet van het minimum. ADA Brighty K wordt gebruikt als vloeibare bron om Kalium bij te mesten. Om sporenelementen toe te dienen wordt ADA Green Brighty STEP-1 tot 3 gebruikt, afgestemd op de fase van het aquarium. De basis combinatie van vloeibare plantenvoeding is dus ADA Brighty K en één van de Green Brighty STEP-1,2 of 3.ADA's unieke 3 stappen bemestingssysteem dat meebeweegt met de wisselende fases van het aquarium

 

Eerste 3 maanden
na het inrichten
3 maanden tot 1 jaar

Na 1 jaar

ADA Green Brighty STEP-1 + ADA Brighty K ADA Green Brighty STEP-2 + ADA Brighty K ADA Green Brighty STEP-3 + ADA Brighty K
ADA Green Brighty
STEP-1

+
ADA Brighty K
ADA Green Brighty
STEP-2
+
ADA Brighty K
ADA Green Brighty
STEP-3
+
ADA Brighty K
Bevat zorgvuldig uitgebalanceerde sporenelementen. Stimuleert de productie van nieuwe bladeren Bevat meer ijzer, wat nodig is voor de verdere plantengroei.
Voor het behouden van bladkleur.
Rijk in sporenelementen met Kalium.
Bevordert de fotosynthese en de groei van plantenwortels.

 
Het toevoegen van ADA Brighty K

De speciale formule van ADA Brighty K verrijkt het water hoofdzakelijk met Kalium en vormt de basis voor combinaties met andere vloeibare voedingsstoffen. Maar wees voorzichtig met het combineren met andere vloeibare plantenvoedingen, omdat het een chemische reactie in werking kan zetten die vertroebeling van het water veroorzaakt. Laat ADA Brighty K zich eerst goed verdelen door het water, alvorens andere meststoffen toe te dienen.

 

ADA Nutrients

 

Voeg eerst ADA Brighty K toe en laat het verspreiden door de stroming.


 

De eigenschappen van Green Brighty Special Lights

ADA Green Brighty Special Lights heeft een positieve uitwerking op een aquarium met zonminnende aquariumplanten, zoals stengelplanten en Riccia. Deze planten groeien snel en hebben een grotere behoefte aan voedingsstoffen. In een aquarium met veel zonminnende aquariumplanten kan een tekort ontstaan aan Stikstof en Fosfaat, met als gevolg een afname van bladkleur. ADA Green Brighty Special Lights is rijk aan Stikstof, Fosfaat en Kalium en sporenelementen en helpt om de bladkleur en groei van deze aquariumplanten te verbeteren.

ADA Green Brighty Special Lights Rotala Green
1. ADA Green Brighty Special Lights heeft een speciale formule voor zonminnende aquariumplanten. 2. Door het toevoegen van ADA Green Brighty Special Lights verbetert de kleur van stengelplanten en andere zonminnende aquariumplanten.Het juiste tijdstip om plantenvoeding toe te dienen

Aquariumplanten nemen tijdens de periode van fotosynthese in grote mate voedingsstoffen op. Het meest ideaal is om voedingsstoffen gedurende de dag aan te voeren in de mate dat zij de voedingsstoffen opnemen, maar dit is helaas in de praktijk niet gemakkelijk. Doorgaans wordt de dagelijkse dosering met plantenvoeding toegevoegd op het moment dat de verlichting aan gaat. Dit is in het bijzonder een geschikt moment om ADA Brighty K toe te dienen, welke de fotosynthese verbetert. ADA vloeibare meststoffen zijn uitgerust met een handige pomp. Met deze pomp is het erg eenvoudig om de juiste hoeveelheid plantenvoeding te doseren volgens de aquariuminhoud en de daarin groeiende plantenmassa.

 

ADA Nutrients

Regelmatig toevoegen van vloeibare plantenvoeding draagt bij aan een gezondere groei van aquariumplanten.


 

Aquariumplanten nemen onder water actief hun voedingsstoffen op via het oppervlak van hun bladeren. Het is daarom erg zinvol om vloeibare voedingsstoffen toe te dienen aan het aquarium voor een gezonder groei. Vloeibare plantenbemesting en toevoegingen voegen in de eerste plaats Kalium en sporenelementen toe, welke gemakkelijk schaars raken wanneer het aquarium afhankelijk is van enkel voeding uit de bodem en uitwerpselen van vissen. Vloeibare voedingsstoffen helpen bij het verbeteren van de bladkleur van aquariumplanten.

 

 

Maak optimaal gebruik van Green Gain en ECA

ADA Green Gain en ADA ECA zijn toevoegingen die een gezonde groei van aquariumplanten verbeteren. ADA Green Gain bevat botanische hormonen die de opbouw van nieuwe bladeren versnellen. Het toedienen hiervan is zeer effectief direct na het snoeien, om zo een snelle groei van nieuwe bladeren te stimuleren. ADA ECA bevat ijzer in een vorm die snel door aquariumplanten wordt opgenomen en verbetert de kleur van rode stengelplanten. Het toevoegen hiervan is erg effectief wanneer de planten er bleekjes uit zien, ondanks de dagelijkse toediening van normale plantenvoeding.

ADA Green Gain effect ADA ECA effect
1. ADA Green Gain is goed voor recent gesnoeide aquariumplanten. 2. Rode stengelplanten zien er intenser uit van kleur wanneer ADA ECA wordt toegevoegd aan het aquarium.Het juiste moment om te beginnen met toevoegen van plantenvoeding

Vloeibare voedingsstoffen worden rechtstreeks toegevoegd aan het aquarium en worden direct door planten geabsorbeerd door de bladeren. Om deze reden heeft het geen effect om plantenvoeding toe te dienen, wanneer de planten nog geen submerse bladeren hebben. Omdat recent geplante aquariumplanten nog maar weinig voedingsstoffen opnemen, is het toevoegen van vloeibare voedingsstoffen pas zinvol na ongeveer 1 week na het beplanten. Of zodra de aquariumplanten nieuwe submerse bladeren beginnen te ontwikkelen.

 

ADA Nutrients
Met het toedienen van vloeibare plantenvoeding kan worden gestart na circa één week na het beplanten

 

 

<< Substraat Aquarium onderhoud >>

 

 

 
Bron en copyright van het artikel/foto's - Aqua Design Amano - ADA
(Vertaald door Wilco Piest)