Amano garnalen - Caridina multidentata - Japonica garnaal
Amano garnalen - Caridina multidentata - Japonica garnaal
Amano garnalen - Caridina multidentata - Japonica garnaal Amano garnalen - Caridina multidentata - Japonica garnaal - met eieren

Amano garnalen

€ 3,95
€ 3,95 / Pcs.
Inclusief belasting

Amano garnalen (Caridina multidentata) of Japonica garnalen kunnen zo'n 5cm groot worden. Ze zijn doorzichtig van kleur en hebben stippen en strepen op hun lijf. Amano garnalen staan bekend als uitstekende algeneters. In veel uiteenlopende aquaria zullen zij zich thuis voelen.

Formaat: ca. 3-4 cm

Aantal
direct leverbaar

Het minimum bestel hoeveelheid voor dit product is 3.

Dieren worden niet verzonden

! ! ! O P G E L E T ! ! ! !

SLAKKEN en GARNALEN worden momenteel NIET verzonden

In verband met het koude weer kunnen dieren niet meer worden verzonden. Afhalen is wel mogelijk.

(4,5/5) uit 6 beoordelingen
Lees de reviews

Direct meebestellen

Basis benodigdheden

Transport emmer

Transport emmer

€ 0,50

Combineer met

Schepnet Shrimpcatcher

Schepnet Shrimpcatcher

€ 14,90
Shrimp King Complete

Shrimp King Complete

€ 74,49
GlasGarten Shrimp Dinner

GlasGarten Shrimp Dinner

€ 7,95
HS aqua Shrimp Protect

HS aqua Shrimp Protect

€ 7,95

Amano garnalen

Amano garnalen (Caridina multidentata) of Japonica garnalen kunnen zo'n 5cm groot worden. Ze zijn doorzichtig van kleur en hebben stippen en strepen op hun lijf. Amano garnalen staan bekend als uitstekende algeneters. In veel uiteenlopende aquaria zullen zij zich thuis voelen.

Formaat: ca. 3-4 cm

Amano garnalen informatie

Deze garnalensoort dankt zijn naam aan Takashi Amano. Hij gebruikte deze garnalen in al zijn aquariums om algengroei op natuurlijke wijze tegen te gaan. De garnalen zijn niet veeleisen en passen zich snel aan. Een pH bereik tussen 6,0 en 8,0 en temperatuur tussen 10 en 30°C geeft geen grote problemen. Het zijn sterke dieren. Uiteraard is het wel de taak aan de verzorger van deze dieren om ze het zo veel mogelijk naar hun zin te maken. Een optimale pH ligt tussen de 6,8 en 7,5. De temperatuur ligt ideaal tussen 20 en 25°C. Ze dragen actief bij aan het bestrijden van algen.

Uiterlijke kenmerken
Amano garnalen (Caridina multidenta) hebben een transparant lichaam. Hierop zijn stippen en strepen aanwezig. Op de bovenkant is een gele streep zichtbaar. Omdat ze niet zo opvallend van kleur zijn, zijn ze uitermate geschikt voor een aquarium waarbij een natuurlijke sfeer gewenst is. Bij de vrouwtjes is een eivlek zichtbaar in de vorm van een zadel op de rug. Amano garnalen kunnen erg veel eitjes bij zich dragen. De vrouwtjes kunnen wel 7cm worden. Mannetjes blijven kleiner en worden zo'n 5 cm. Om te groeien zullen ze van tijd tot tijd verschalen. Schrik niet als er een vel van een verschaalde garnaal in het aquarium ligt.

Huisvesting
Deze garnalen zijn eenvoudig te houden en hebben niet veel nodig. Het aquarium dient minstens 130 liter groot te zijn. Schuilplaatsen worden zeer op prijs gesteld. Dit kan in de vorm van beplanting, hout, stenen of andere spleten waar ze tussen kunnen kruipen. Mos en planten met fijne bladeren in hun omgeving zullen er voor zorgen dat ze zich veilig voelen. Aanwezige planten zullen de waterkwaliteit aangenamer voor ze maken. In het mos kunnen ze naar harte lust op zoek naar voedsel en beschutting.

Gedrag en medebewoners
Garnalen zijn echte groepsdieren. Ze gebruiken de aanwezigheid van soortgenoten voor een gevoel van veiligheid. Houdt dus bij voorkeur altijd meer dan 5 exemplaren samen. Vrijwel constant zijn ze bezig met het zoeken naar voedsel. Alles waar ze overheen lopen, wordt afgeplukt. Met andere vissen, garnalen of slakken bemoeien ze zich niet en ze zijn vredelievend. Tijdens het voeren kunnen ze echter behoorlijk fel reageren. Doordat deze soort wat groter wordt, is hij beter geschikt om samen te houden met grotere vissen dan andere kleine garnalensoorten. Pas wel op met vissoorten waarvan de bek groot genoeg is om een garnaal in te passen. Zouden ze niet opgegeten worden, dan kunnen ze zo'n 5-6 jaar oud worden.

Voeding
Zoals gezegd zijn Amano garnalen continue bezig met oppervlaktes afzoeken. Algjes en andere eetbare substanties uit de biofilm worden opgegeten. Planten laten ze met rust. Bijvoeren is gewenst als er in verhouding veel garnalen in het aquarium aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld met sticks, granulaat of pads uit ons aanbod garnalenvoer. Ook Catappa bladeren, Walnoot bladeren en andere natuurlijke materialen kunnen worden bijgevoerd. Gekookte groentes zoals wortelen en spinazie zullen ook in de smaak vallen. Houdt er rekening mee dat het kleine dieren zijn met kleine magen. Te veel voeren is niet gewenst.

Amano garnalen kweken

Het kweken van Amano garnalen is een uitdaging. Ze kunnen grote hoeveelheden eitjes bij zich dragen. De larfjes zullen wel worden vrijgelaten, maar zullen het niet redden in zoet water. Ze zullen dienen als visvoer of in het filter terecht komen. Voor het opgroeien van de larven is brakwater nodig. Een manier is om een zwangere garnaal apart te zetten in een klein aquarium of vaas. De losgelaten larfjes kunnen worden opgezogen met een pipet. In een vooraf ingedraaid aquarium met een juist zoutgehalte en overmatige aanwezigheid van zweefalgen kunnen de larfjes worden losgelaten. Na verloop van tijd zullen de larfjes moeten worden gewend aan zoetwater. Geen gemakkelijke klus.

Datasheet

Productnaam:
Amano garnalen
Nederlandse naam:
Amano garnalen / Japonica garnalen
Synoniemen:
Caridina multidentata
Lengte:
5cm
Aquarium inhoud:
vanaf 15 L
pH-tolerantie:
6,0 tot 7,8
Temperatuur:
18 tot 26°C
Geslacht
Caridina
Gebruik deze calculator om de inhoud te berekenen of de benodigde hoeveelheid Aqua Soil. Een soil bodem dient tenminste 4cm dik te zijn aan de voorruit. Voor een goede dieptewerking dient hij schuin op te lopen naar achteren. Een gemiddelde hoogte van 6,5cm is het advies. De uitkomst geeft het benodigde aantal liters en zakken van 9L aan.

Bijpassende accessoires

  • Schepnet Shrimpcatcher
    Prijs € 14,90
  • Heat Pack
    type: Geopend Ongeopend
    Prijs € 1,25

! ! ! !    O P G E L E T    ! ! ! ! !

- SLAKKEN en GARNALEN worden NIET verzonden op vrijdag
- GEEN verzending bij temperaturen <14°C en >28°C
- Waardebon op DEAD ON ARRIVAL
(alleen als er foto's gemaakt zijn direct na ontvangst)
- GEEN garantie na die tijd