facebookbutton

Laat een bericht achter


Sorry, op dit moment is er niemand beschikbaar. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Laat een bericht achter
Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat 500ml - aquarium planten bemesten Bekijk groter
Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat 500ml - aquarium planten bemesten
 • Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat 500ml - aquarium planten bemesten
 • Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat 1000ml - aquarium planten bemesten

Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat

Nitraat is een belangrijke voedingsstof voor planten. Plantenvoeding toevoegen in een aquarium dat vol met planten staat en sterk verlicht wordt, is essentieel. Met Makro Basic Nitrat worden de aquariumplanten voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen Stikstof(N) en Kalium(K). Hiermee groeien ze weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!


Aqua Rebell

Meer details

€ 12,90

€ 25,80 per L

direct leverbaar

Klant beoordelingen

(5/5)
1 Beoordeling(en) - 1 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

  Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat plantenvoeding

  Nitraat is een belangrijke voedingsstof voor planten. Plantenvoeding toevoegen in een aquarium dat vol met planten staat en sterk verlicht wordt, is essentieel. Wanneer er in verhouding ook weinig vissen aanwezig zijn, kan er al snel een tekort ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor functioneert de plantengroei niet optimaal. Met Makro Basic Nitrat wordt de nitraatwaarde in het aquarium verhoogd. Aquariumplanten worden voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen Stikstof(N) en Kalium(K). Hiermee groeien aquariumplanten weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!

  Een waterwissel van 25-50% per week wordt aanbevolen. De dosering kan worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de omstandigheden in het aquarium. Deze meststof dient niet te worden gebruikt bij een hoge Nitraatwaarde in het aquarium. Deze vloeibare plantenbemesting voor aquariumplanten is zodanig samengesteld dat zich geen grote hoeveelheden kunnen ophopen in het aquarium. Indien door het toevoegen van deze plantenvoeding een te hoge nitraatwaarde wordt gemeten, moet de dosering worden verlaagd.

  Verkrijgbaar in 500ml en 1000ml

  2 ml Makro Basic Nitrat plantenvoeding per 50L Aquariumwater voegt de de volgende voedingsstoffen toe:
  NO31,00 mg/l
  K0,60 mg/l

   

  Doseeradvies per 50L aquariumwater: 
  Sterke verlichting (>0,5 Watt per Liter) + CO21 ml per dag
  Weinig  verlichting (<0,5 Watt per Liter) + CO20,5 ml per dag
  zonder CO2 bemesting1-2 ml per week

  Het doseeradvies voor deze plantenvoeding is een richtlijn. De voedingsopname verschilt per aquarium. De dosering kan worden verlaagd of verhoogt naar het type aquarium voor optimale resultaten.

  De standaard aanvoer van Macro-voedingstoffen in het aquarium wordt geleverd door de NPK bemesting, de Estimative Index bemesting of door de losse bemesting (Makro Basic Nitrat, Phosphat en Kalium). De Nitraat bemesting is de belangrijkste van de losse Makro Basic voedingstoffen, omdat bij snelle plantengroei een te kort aan Nitraat(NO3) kan ontstaan. Het gevolg is een slechte, ongezonde plantengroei. Makro Basic Nitrat voegt de belangrijke voedingsstof Stikstof(N) toe aan het aquarium en kan bijvoorbeeld wekelijks worden gedoseerd na een waterwissel. Hierdoor kan een voor aquariumplanten ideale  waarde van ongeveer 10-20mg/l worden gerealiseerd. Makro Basic Nitrat kan uiteraard ook dagelijks worden toegevoegd. Naast de toevoeging van Stikstof(N) wordt er door Mikro Basic Nitrat ook het belangrijke element Kalium(K) aan het aquarium toegevoegd. Hiermee wordt de basis gelegd voor een gezonde plantengroei!

  Naast het toevoegen van Aqua Rebell Makro Basic Nitrat plantenbemesting is het raadzaam om ook toe te voegen:
  - Makro Basic Phosphat
  - Makro Basic Kalium
  - Mikro Basic Eisenvolldünger

  Artikel nummer:meerdere opties
  Product type:Plantenvoeding
  Fabrikant:Aqua Rebell
  Type:Makro Basic - Nitrat
  Inhoud:500 of 1000 ml
  Toebehoren:Optioneel: Maatbeker of Doseerpomp

Reviews

door op 28 Apr 2018 (Aqua Rebell Makro Basic - Nitrat) :
(5/5

Apart doseren

Handig voor het apart doseren van nitraat. Persoonlijk doseer ik liever de voedingsstoffen apart zodat je perfect de noden van de planten kan volgen.

Accessoires