Hulp nodig?


Stuur een bericht en we antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hulp nodig?
WIO McDonald Lake nano boulder
WIO McDonald Lake nano boulder
Sleep en draai
360

WIO McDonald Lake nano boulder

€ 12,90
€ 6,45 / kg
Inclusief belasting

Een opvallende kleurrijke kei die een unieke rivierbedding indruk maakt. De keien variëren in kleur van donkerrood tot kastanjebruin, en van groen tot blauw en zwart.

Inhoud: 2kg
Formaat: 1-10cm

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

1 op voorraad
Er zijn nog geen reviews.

WIO McDonald Lake nano boulder

Een opvallende kleurrijke kei die een unieke rivierbedding indruk maakt. De keien variëren in kleur van donkerrood tot kastanjebruin, en van groen tot blauw en zwart. Lake McDonald is het grootste meer van Glacier National Park in Montana, VS. Een van de meest opvallende kenmerken van dit meer is de aanwezigheid van een verscheidenheid aan gekleurde rotsen en kiezelstenen net onder het wateroppervlak en aan de oevers.

De gekleurde stenen van het McDonaldmeer zijn volledig de eer van de planeet. De kleur van de kiezelstenen is te wijten aan het ijzergehalte in sedimentaire kiezelstenen en de mate van oxidatie. Dus waar ijzer bijvoorbeeld in nauw contact stond met lucht, overheersen daar rode kleuren. Maar groene kleuren zijn typisch voor stenen die op grote diepte worden gevormd, waar zuurstof zeer beperkt is. Aanvankelijk werden rotsen miljoenen jaren gevormd en kregen, afhankelijk van de omstandigheden, die zeer verbazingwekkende kleuren. Vervolgens werden deze meerrotsen tijdens de ijstijd tot kleine gekleurde kiezelstenen vermalen door gigantische ijsblokken. Stromen smeltwater brachten gekleurde stenen de vallei in, die gevuld was met gletsjerafvoeren.

Inhoud: 2kg
Formaat: 1-10cm

* Heeft geen invloed op de waterhardheid.

WIO-71090312

Datasheet

Soort:
Nano Boulders
Lengte:
1-10 cm
Inhoud:
2 kg