Aqua Rebell Makro Basic - NPK - aquarium planten bemesten
  • Aqua Rebell Makro Basic - NPK 500ml - aquarium planten bemesten
  • Aqua Rebell Makro Basic - NPK 1000ml - aquarium planten bemesten
  • Aqua Rebell Makro Basic - NPK 5000ml - aquarium planten bemesten
  • Aqua Rebell Makro Basic - NPK - aquarium planten bemesten
Aqua Rebell Makro Basic - NPK - aquarium planten bemesten
Aqua Rebell Makro Basic - NPK 500ml - aquarium planten bemesten Aqua Rebell Makro Basic - NPK 1000ml - aquarium planten bemesten Aqua Rebell Makro Basic - NPK 5000ml - aquarium planten bemesten Aqua Rebell Makro Basic - NPK - aquarium planten bemesten

Aqua Rebell Makro Basic - NPK

€ 12,90

(€ 25,80 per liter)

Inclusief belasting

In een volbeplant aquarium dat sterk verlicht wordt met weinig vissen, kan al snel een tekort ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen. Met Makro Basic NPK worden de aquariumplanten voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen zoals Stikstof(N), Fosfaat(P) en Kalium(K). Hiermee groeien uw planten weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!

Inhoud
Aantal
direct leverbaar

 Klant beoordelingen
 (4,6/5)  - 11 Beoordeling(en) - 11 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

Combineer met

Dosing 1ml
Dosing 1ml
€ 1,00
Doseerbeker 20ml
Doseerbeker 20ml
€ 1,00
Druppeldoseerder
Druppeldoseerder
€ 1,00

Aqua Rebell Makro Basic - NPK

In een volbeplant aquarium dat sterk verlicht wordt en waarin weinig vissen zwemmen, kan al snel een tekort ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor functioneert de plantengroei niet optimaal. Met Makro Basic NPK worden de aquariumplanten voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen zoals Stikstof(N), Fosfaat(P) en Kalium(K). Hiermee groeien uw planten weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!

Een waterwissel van 25-50% per week wordt aanbevolen. De dosering kan worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de omstandigheden in het aquarium. Deze meststof dient niet te worden gebruikt bij een hoge Nitraat- en/of Fosfaatwaarde in het aquarium. Deze vloeibare plantenbemesting voor aquariumplanten is zodanig samengesteld dat zich geen grote hoeveelheden kunnen ophopen in het aquarium. Indien door het toevoegen van deze plantenvoeding een te hoge nitraat of fosfaatwaarde wordt gemeten, moet de dosering worden verlaagd.

Verkrijgbaar in 500ml en 1000ml

2 ml Makro Basic NPK per 50L Aquariumwater voegt de de volgende voedingsstoffen toe: 
NO3 1,00 mg/l
PO4 0,10 mg/l
K 1,30 mg/l
Mg 0,10 mg/l

 

Doseeradvies per 50L aquariumwater:  
Sterke verlichting (>0,5 Watt per Liter) + CO2 2 ml per dag
Weinig  verlichting (<0,5 Watt per Liter) + CO2 1 ml per dag
zonder CO2 bemesting 2-4 ml per week

Het doseeradvies is een richtlijn. De dosering kan worden verlaagd of verhoogt naar het type aquarium voor optimale resultaten.

De standaard aanvoer van Macro-voedingsstoffen in het aquarium wordt geleverd door de NPK bemesting, de Estimative Index bemesting of door de losse bemesting (Makro Basic Nitrat, Phosphat en Kalium). De NPK bemesting voegt de belangrijkste Macro-voedingstoffen; Stikstof(N), Fosfaat(P), Kalium(K) en Magnesium(Mg) toe en dient dus als complete bemesting van macro-voedingsstoffen voor aquariumplanten. Het resultaat is een mooie, gezonde plantengroei. De vloeibare bemesting is ontworpen om ophoping van grote concentraties voedingsstoffen te voorkomen. Desalniettemin dient de dosering niet hoger te zijn, dan de planten per dag verbruiken. Het doseeradvies is een zeer goed uitgangspunt voor de individuele situatie in het aquarium. Vooral in het geval van de macro-voedingsstoffen zijn de situaties in ieder aquarium variabel m.b.t. het visbestand en daarmee het voerregime.

Naast het toevoegen van Aqua Rebell Makro Basic NPK plantenbemesting is het raadzaam om ook een Mikro plantenbemesting (ijzerbemesting) toe te voegen:
- Mikro Basic Eisenvolldünger
- Mikro Spezial Flowgrow

AR-100.0001.01

Datasheet

Product type:
Plantenvoeding
Fabrikant:
Aqua Rebell
Type:
Makro Basic - NPK
Inhoud:
500 of 1000 ml
Toebehoren:
Optioneel: Maatbeker of Doseerpomp
Uitvoering
Macro's
Artikel nummer:
meerdere opties

Specifieke referenties

ean13
4250585205062
door op  09 Mar 2021 (Aqua Rebell Makro Basic - NPK) :
(5/5

Goede basis makro voor een dicht beplante aquarium

Al 1,5 jar tevreden met deze producten van AQUA rebell

door op  06 Mar 2020 (Aqua Rebell Makro Basic - NPK) :
(4/5

Makro Basic NPK

Goed product. Lage concentratie.

door op  16 Dec 2019 (Aqua Rebell Makro Basic - NPK) :
(4/5

prima bezorging

Goede, snelle bezorging met adequate informatie over de bestelling.
Het NPK besteld omdat mijn javafern teken van deficiëntie liet zien, er algemene groeistop was en het bijzonder moeilijk is om een NPK bij een (gespecialiseerde) winkel in de buurt te kopen.
Gebruik het nu 3 weken. Minimale alggroei ontstaan in mijn low-tech bak. Is nu vooral afwachten of de planten verder doorgroeien en of de javafern nieuwe gezonde bladeren gaat maken.

Bijpassende accessoires

Eerder samen gekocht met

Video