facebookbutton

Laat een bericht achter


Sorry, op dit moment is er niemand beschikbaar. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Laat een bericht achter
Aqua Rebell Makro Basic - NPK plantenvoeding Bekijk groter
Aqua Rebell Makro Basic - NPK plantenvoeding

Aqua Rebell Makro Basic - NPK

In een volbeplant aquarium dat sterk verlicht wordt met weinig vissen, kan al snel een tekort ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen. Met Makro Basic NPK worden de aquariumplanten voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen zoals Stikstof(N), Fosfaat(P) en Kalium(K). Hiermee groeien uw planten weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!


Aqua Rebell

Meer details

€ 12,90

€ 25,80 per L

direct leverbaar

Beoordelingen en reviews

(4,6/5)
10 beoordeling(en) - 10 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

  Aqua Rebell Makro Basic - NPK

  In een volbeplant aquarium dat sterk verlicht wordt en waarin weinig vissen zwemmen, kan al snel een tekort ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor functioneert de plantengroei niet optimaal. Met Makro Basic NPK worden de aquariumplanten voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen zoals Stikstof(N), Fosfaat(P) en Kalium(K). Hiermee groeien uw planten weer krachtig terug met nog vollere kruinen en een weelderige, vitale uitstraling!

  Een waterwissel van 25-50% per week wordt aanbevolen. De dosering kan worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de omstandigheden in het aquarium. Deze meststof dient niet te worden gebruikt bij een hoge Nitraat- en/of Fosfaatwaarde in het aquarium. Deze vloeibare plantenbemesting voor aquariumplanten is zodanig samengesteld dat zich geen grote hoeveelheden kunnen ophopen in het aquarium. Indien door het toevoegen van deze plantenvoeding een te hoge nitraat of fosfaatwaarde wordt gemeten, moet de dosering worden verlaagd.

  Verkrijgbaar in 500ml en 1000ml

  2 ml Makro Basic NPK per 50L Aquariumwater voegt de de volgende voedingsstoffen toe: 
  NO31,00 mg/l
  PO40,10 mg/l
  K1,30 mg/l
  Mg0,10 mg/l

   

  Doseeradvies per 50L aquariumwater: 
  Sterke verlichting (>0,5 Watt per Liter) + CO22 ml per dag
  Weinig  verlichting (<0,5 Watt per Liter) + CO21 ml per dag
  zonder CO2 bemesting2-4 ml per week

  Het doseeradvies is een richtlijn. De dosering kan worden verlaagd of verhoogt naar het type aquarium voor optimale resultaten.

  De standaard aanvoer van Macro-voedingsstoffen in het aquarium wordt geleverd door de NPK bemesting, de Estimative Index bemesting of door de losse bemesting (Makro Basic Nitrat, Phosphat en Kalium). De NPK bemesting voegt de belangrijkste Macro-voedingstoffen; Stikstof(N), Fosfaat(P), Kalium(K) en Magnesium(Mg) toe en dient dus als complete bemesting van macro-voedingsstoffen voor aquariumplanten. Het resultaat is een mooie, gezonde plantengroei. De vloeibare bemesting is ontworpen om ophoping van grote concentraties voedingsstoffen te voorkomen. Desalniettemin dient de dosering niet hoger te zijn, dan de planten per dag verbruiken. Het doseeradvies is een zeer goed uitgangspunt voor de individuele situatie in het aquarium. Vooral in het geval van de macro-voedingsstoffen zijn de situaties in ieder aquarium variabel m.b.t. het visbestand en daarmee het voerregime.

  Naast het toevoegen van Aqua Rebell Makro Basic NPK plantenbemesting is het raadzaam om ook een Mikro plantenbemesting (ijzerbemesting) toe te voegen:
  - Mikro Basic Eisenvolldünger
  - Mikro Spezial Flowgrow

  Artikel nummer:meerdere opties
  Product type:Plantenvoeding
  Fabrikant:Aqua Rebell
  Type:Makro Basic - NPK
  Inhoud:500 of 1000 ml
  Toebehoren:Optioneel: Maatbeker of Doseerpomp
 
 
 

Reviews

Van op 06 Mar 2020 (Aqua Rebell Makro Basic - NPK) :
(4/5

Makro Basic NPK

Goed product. Lage concentratie.

Van op 16 Dec 2019 (Aqua Rebell Makro Basic - NPK) :
(4/5

prima bezorging

Goede, snelle bezorging met adequate informatie over de bestelling.
Het NPK besteld omdat mijn javafern teken van deficiëntie liet zien, er algemene groeistop was en het bijzonder moeilijk is om een NPK bij een (gespecialiseerde) winkel in de buurt te kopen.
Gebruik het nu 3 weken. Minimale alggroei ontstaan in mijn low-tech bak. Is nu vooral afwachten of de planten verder doorgroeien en of de javafern nieuwe gezonde bladeren gaat maken.

Van op 30 Aug 2019 (Aqua Rebell Makro Basic - NPK) :
(5/5

aqua rebell prima voeding

na een aantal jaren een complete voeding van andere merken gebruikt te hebben, bleef ik altijd een baardalg probleem houden op de bladeren en op het grind. Na een paar maanden te zijn overgestapt te zijn op de NPK en MICRO BASIC EISEN zijn de baardalgen zo goed als verdwenen, en de kleuring van mijn planten is er ook op vooruitgegaan. Dus tot nu toe is de voeding zijn geld meer dan waard.

Accessoires