ADA Aqua Soil Amazonia 9L Powder - aquarium substraat
  • ADA Aqua Soil Amazonia 9L Powder - aquarium substraat
  • ADA Aqua Soil Amazonia 9L Powder - aquarium substraat
  • ADA Aqua Soil Amazonia 9L Powder - aquarium substraat
  • ADA Aqua Soil Amazonia 9L Powder - aquarium substraat
ADA Aqua Soil Amazonia 9L Powder - aquarium substraat
ADA Aqua Soil Amazonia 9L Powder - aquarium substraat ADA Aqua Soil Amazonia 9L Powder - aquarium substraat ADA Aqua Soil Amazonia 9L Powder - aquarium substraat ADA Aqua Soil Amazonia 9L Powder - aquarium substraat

ADA Aqua Soil Amazonia Powder

€ 26,90

(€ 8,96 per liter)

Inclusief belasting

Een aquariumbodem van ADA Aqua Soil Amazonia is het meest ideale substraat voor een beplant aquarium en biedt optimale condities voor de groei en ontwikkeling van aquariumplanten!

Inhoud: 3 of 9L
Powder Type (1mm)

Normal: bestel hier

Inhoud
Aantal
Niet op voorraad


 Klant beoordelingen
 (4,9/5)  - 26 Beoordeling(en) - 25 review(s)
Bekijk verspreiding

Must-have accessoires

Combineer met

Substrate supports 20x25cm (2 pieces)
Substrate supports 20x25cm (2 pieces)
€ 3,90
Aqua Soil Amazonia
Aqua Soil Amazonia
€ 18,90

ADA Aqua Soil Amazonia Powder

de ultieme basis voor ieder beplant aquarium

ADA Aqua Soil is de ideale bodemgrond voor een gezond aquarium met gezonde waterplanten. Voor een gezonde groei en ontwikkeling van aquariumplanten is het bodemsubstraat van groot belang. Vanaf 1996 is dit organische substraat, zonder chemische toevoegingen, verder ontwikkeld en is ADA Aqua Soil al jarenlang de standaard bodemgrond voor het beplante aquarium!

De belangrijkste positieve eigenschappen op een rij:

- Gemaakt van 100% natuurlijk, organisch materiaal
- Bevat organische voedingsstoffen
- Verlaagd de hardheid
- Verlaagd de pH-waarde
- Verbetert de helderheid
- Bevordert watercirculatie in de bodem
- Stimuleert de ontwikkeling van plantenwortels
- Korrels behouden hun vorm, ook na een lange periode
- Slibt niet dicht
- Huisvesting voor bacteriën en micro-organismen
- Opslaan van voedingsreserves
- Korrels krassen niet op het glas
- verbeterd kweekresultaten van bv Crystal Red garnalen


Meer informatie over de eigenschappen van ADA Aqua Soil:

Het voordeel van de vorm en het gewicht van ADA Aqua Soil:
Door de vorm van de korrels kan et aquariumwater kan zich door het substraat verplaatsen. Hierdoor kunnen zuurstof en voedingsstoffen tot diep in de bodem doordringen. Dit bevordert de activiteit van het bodemleven en dus het biologische evenwicht. Samen met het zuurstof wordt ook de vloeibare plantenvoeding beter langs de wortels gevoerd. Doordat het substraat luchtig is en de korrels licht zijn, vernemen plantenwortels minder weerstand bij hun ontwikkeling. Ook bij een substraathoogte van 20cm blijft er doorstroming mogelijk, zonder dat deze laag door het gewicht inklinkt en dichtslibt. Een goed wortelgestel geeft de aquariumplant meer weerstand en deze groeit sterker!

Het voordeel van de structuur van ADA Aqua Soil:
Het concept is om een ideale omgeving te bieden aan bacteriën, omdat deze vele belangrijke processen in het aquarium regelen en het aquarium gezond houden. Een biologisch actieve bodem draagt bij aan een evenwichtig ecosysteem voor het beplante aquarium. De manier waarop de korrels van ADA Aqua Soil Amazonia zijn geproduceerd, biedt een groot hechtingsoppervlak voor huisvesting van bacteriën. Door de vorm is aanvoer van zuurstof voor de bacteriën optimaal.


Het voordeel van de samenstelling van ADA Aqua Soil:
Het ADA Aqua Soil substraat is samengesteld uit organisch materiaal wat de eigenschappen bevat om de hardheid en de pH van het water (in de bodem) te verlagen naar een niveau waarbij de meeste aquariumplanten hun voedingsstoffen optimaal kunnen opnemen. Het ADA Aqua Soil bevat organische humuszuren en voedingsstoffen die aquariumplanten helpen bij hun groei. Tevens heeft het de eigenschap, zoals klei, om voedingsstoffen op te kunnen slaan en vrijgeven zodra de aquariumplanten daar om vragen. Aanwezige colloïde deeltjes vangen vuil op wat in het water zweeft, zonder gebruik van chemische toevoegingen. Hiermee verbetert het de helderheid van het water! Niet alleen kunnen aquariumplanten beter hun voedingsstoffen opnemen, maar dit substraat is ook bijzonder geschikt voor het houden en kweken van garnalen.

Het voordeel van het gebruik van ADA Aqua Soil:
De korrels van ADA Aqua Soil behouden hun vorm en hardheid voor zeer lange tijd en garanderen een goede circulatie van water, voedingsstoffen en zuurstof door het substraat. Met gebruik van ADA Aqua Soil groeien moeilijke plantensoorten zoals Tonina sp. beter en ook voor vissen die een voorkeur hebben voor zacht, zuur water is het ideaal. Voor aquariumplanten met fijne wortels zoals Hemianthus, Micranthemum en Glossostigma kan een laag ADA Aqua Soil Powder Type worden aangebracht. In kleinere aquaria kan Powder Type op zichzelf worden toegepast zonder Normal Type. Aquariumplanten laten zich uitermate gemakkelijk aanplanten in ADA Aqua Soil en vinden snel houvast. Het beste gebruikt men een aquascape pincet om de aquariumplanten in het substraat te plaatsen, zodat er zo min mogelijk verschuiving plaatsvindt.

Het verschil tussen ADA Aqua Soil-Amazonia, Africana en Malaya:

Amazonia:
De donkere kleur van het substraat geeft een natuurlijk en sfeervol karakter aan uw aquarium. Deze is geïnspireerd op het regenwoud van de Amazone met de daarbij behorende kleur en eigenschappen van een humuslaag.
Het heeft een groot aandeel aan organische voedingsstoffen en Stikstof(N). Van de drie type Soils groeien aquariumplanten hierin het beste. Stengelplanten vinden hierin makkelijk hun voeding.

Africana:
De rode kleur van ADA Aqua Soil Africana is geïnspireerd op de gebieden in Africa met rode lateriet bodems. De aquascape krijgt meteen een exotische uitstraling en kleurt goed bij bijvoorbeeld Dragon Stones.
De hoeveelheid organische voedingsstoffen en Stikstof(N) zijn iets lager dan Amazonia en planten groeien iets minder snel. Africana heeft ook een pH verlagende werking, maar is minder sterk dan bij Amazonia. Dit type is geschikt voor beginners of wanneer een iets tragere plantengroei gewenst wordt.

Malaya:
De gele kleur van ADA Aqua Soil Malaya heeft een sfeer van Zuidoost Azië. Door de oker achtige kleur krijgt de aquascape hiermee een heel eigen karakter. De pH verlagende werking is het sterkste van de drie, maar qua voedingsstoffen bevat het net iets minder. Hierdoor is dit type in het bijzonder geschikt voor layouts met rozetplanten zoals Cryptocoryne-soorten en andere planten met een sterk wortelgestel. Deze planten kunnen effectief worden bijgemest met Iron Bottom of Multi Bottom sticks.


Haal het maximale uit de aquarium bodemlaag:

Wanneer in de aquascape gebruik wordt gemaakt van aquariumplanten, waarbij de wortels zich ver uitstrekken (zoals Cryptocoryne- en Echinodorus soorten), heeft het aanbrengen van een laag ADA Power Sand als voedingsbodem een groot voordeel op de ontwikkeling van deze aquariumplanten. ADA Power Sand heeft als voordeel dat het voedingsstoffen bevat. Daarnaast kan door de grove, poreuze structuur watercirculatie nog beter plaatsvinden in de onderste bodemlaag. Dit is gunstig voor de kolonisatie en ontwikkeling van micro-organismen. Hiermee wordt plantengroei en het biologisch evenwicht extra gestimuleerd. Voor de allerbeste resultaten voor het beplante aquarium kan gebruik worden gemaakt van het volledige ADA substraat systeem. Dankzij dit systeem worden de bodemcondities nog verder verbeterd, zoals een nóg betere ontwikkeling van plantenwortels, opname van voedingsstoffen, bacteriologische activiteit, binding van vuildeeltjes, helderder water etc.

De opbouw voor de aquariumbodem ziet er dan als volgt uit:

- ADA Bacter 100
- ADA Clear Super
- ADA Tourmaline BC
- ADA Power Sand
- ADA Aqua Soil Normal
- ADA Aqua Soil Powder


Advies voor het gebruiken van ADA Aqua Soil:

Lees voor het gebruik van ADA Aqua Soil eerst de gebruiksaanwijzing. Hierin valt onder andere te lezen dat ADA Aqua Soil niet gespoeld/uitgewassen dient te worden voor gebruik. ADA Aqua Soil wordt in een leeg en droog aquarium aangebracht en met behulp van een Sand Flattener en/of kwast in model gebracht. (Bovenop de eventuele substraat toevoegingen en/of Power Sand.) Daarna volgt het aanbrengen van de Hardscape. Voorzichtig kan nu eventueel een laag Powder type worden aangebracht en verdeeld met een kwast.
Voordat de beplanting wordt aangebracht is het raadzaam het Soil goed nat te maken met bv een plantenspuit. De korrels zuigen zich vol water en gaan later niet drijven. Ook zal het aanplanten gemakkelijker gaan. Gebruik hiervoor altijd een geschikte aquascape pincet! Na het aanplanten, kunnen de planten worden afgedekt met vochtig keukenpapier en kan het aquarium voorzichtig worden gevuld met water. Let op dat hierbij het water niet te hard vloeit waardoor soil en de zojuist aangebrachte planten los raken!
Het Aqua Soil zit vol met voedingsstoffen die in het begin kunnen zorgen voor nitriet pieken. Breng pas dieren in als het veilig is!! Houd ook rekening met vissen zoals Corydoras- en Apistogramma soorten die het substraat door elkaar kunnen woelen. Voor verkeerd gebruik of schade zijn wij niet verantwoordelijk en het gebruik van ADA Aqua Soil is op eigen risico. Vele deelnemers en kampioenen van de International Aquatic Plant Layout Contest kiezen bij het inrichten van het aquarium niet voor niets voor ADA Aqua Soil en dit mag dan ook terecht de beste bodem voor het beplante aquarium worden genoemd!

BELANGRIJK: Water verversen in de opstartfase:
1e week: Iedere dag de helft van het water verversen
2e week: Iedere 2 dagen de helft water verversen
3e week: Iedere 3 dagen de helft water verversen
4e week: Beginnen met afbouwen naar iedere week 10-50% water verversen.

In de onderstaande video wordt goed uitgelegd hoe het ADA Aqua Soil gebruikt kan worden.
Kijk voor meer informatie over het aanbrengen van ADA Aqua Soil op ons Youtube kanaal: Tips & tics

 

oppervlak
aquarium

   L x D (cm)  
benodigd aantal Liters voor
ca. hoeveel cm bodemlaag
(??cm bij voorruit / ??cm achterruit)

1 zak van
3 Liter

1 zak van
9 Liter
 6 cm
(4 / 8)
7cm
(4 / 10)
8,5 cm
(5 / 12)
10cm
(5 / 15)
12cm
(5 / 19)
14cm
(5 / 23)
 ??cm  ??cm
  20 x 20  2,4 L
  2,8 L     3,4 L    4,0 L    4,8 L    5,6 L7,5 cm22,5 cm
  30 x 20  3,6 L  4,2 L     4,8 L    6,0 L    7,2 L    8,4 L5,0 cm15,0 cm
  30 x 30  5,4 L  6,3 L     7,2 L    9,0 L  10,8 L  12,6 L3,3 cm10,0 cm
  40 x 20  4,8 L  5,6 L     6,9 L    8,0 L    9,6 L  11,2 L3,8 cm11.3 cm
  45 x 30  8,1 L  9,5 L   10,8 L  13,5 L  16,2 L  18,9 L2,2 cm6,7 cm
  60 x 3010,8 L12,6 L   15,4 L  18,0 L  21,6 L  25,2 L1,7 cm5,0 cm
  60 x 4516,2 L18,9 L   21,6 L  27,0 L  32,4 L  37,8 L1,1 cm3,3 cm
  70 x 4016,8 L19,6 L   23,8 L  28,0 L  33,6 L  39,2 L1,1 cm3,2 cm
  80 x 3516,8 L19,6 L   23.8 L  28.0 L  33,6 L  39,2 L1,1 cm3,2 cm
  80 x 4019,2 L22,4 L   27,4 L  32,0 L  38,4 L  44,8 L0,9 cm2,8 cm
  80 x 5024,0 L28,0 L   34,3 L  40,0 L  48,0 L  56,0 L0,8 cm2,3 cm
  90 x 4524,9 L28,4 L   32,4 L  40,5 L  48,6 L  56,7 L0,7 cm2,2 cm
100 x 4024,0 L28,0 L   34,3 L  40,0 L  48,0 L  56,0 L0,8 cm2,3 cm
100 x 5030,0 L35,0 L   40,0 L  50,0 L  60,0 L  70,0 L0,6 cm1,8 cm
110 x 4026,5 L30,8 L   35,2 L  44,0 L  52,8 L  61,6 L0,7 cm2,0 cm
110 x 5033,0 L38,5 L   44,0 L  55,0 L  66,0 L  77,0 L0,5 cm1,6 cm
120 x 4028.8 L33,6 L   40,8 L  48.8 L  57,6 L  67,2 L0,6 cm1,9 cm
120 x 5036,0 L42,0 L   48,0 L  60,0 L  72,0 L  84,0 L0,5 cm1,5 cm
120 x 6043,2 L50,4 L   57,6 L  72,0 L  86,4 L100,8 L0,4 cm1,3 cm
130 x 4031,2 L36,4 L   41,6 L  52,0 L  62,4 L  72,8 L0,6 cm1,7 cm
130 x 5039,0 L45,5 L   52,0 L  65,0 L  78,0 L  91,0 L0,5 cm1,4 cm
130 x 6046,8 L54,6 L   62,4 L  78,0 L  93,6 L109,2 L0,4 cm1,2 cm
150 x 5045,0 L52,5 L   60,0 L  75,0 L  90,0 L105,0 L0,4 cm1,2 cm
150 x 6054,0 L63,0 L   72,0 L  90,0 L108,0 L126,0 L0,3 cm1,0 cm
160 x 5048,0 L56,0 L   64,0 L  80,0 L  96,0 L112,0 L0,4 cm1,1 cm
160 x 6057,6 L67,2 L   76,8 L  96,0 L115,2 L134,4 L0,3 cm0,9 cm
180 x 6064,8 L 75,6 L   92,6 L  86,4 L108,0 L 129,6 L0,3 cm0,8 cm
180 x 7075,6 L88,2 L100,8
ADA-104-051

Datasheet

Product type:
Bodemsubstraat
Fabrikant:
ADA (Aqua Design Amano)
Type:
Aqua Soil Amazonia
Inhoud:
3 of 9 Liter
Korrelgrootte
Powder (1-2 mm)
Artikel nummer:
meerdere opties

Specifieke referenties

ean13
4537934040513
upc
31266879888

Download

ADA Aqua Soil Series

Gebruiksaanwijzing (PDF)

Download (5.99M)

NA goods Aqua Soil

NA Goods Review (PDF)

Download (384.94k)

ADA Information Aqua-Soil

Productvergelijking (PDF)

Download (382.86k)

Booklet Substrate System

ADA Brochure - Substraat (PDF)

Download (1016.47k)
door op  09 Dec 2020 (ADA Aqua Soil Amazonia Powder) :
(5/5

Powder soil

Als laatste laag aangebracht over de normale soil. Icm de tropica planten erg goede resultaten alle planten slaan goed aan en groeien goed. Na opstarten nieuwe bak erg stabiele waterwaarden. Top

door op  22 Nov 2020 (ADA Aqua Soil Amazonia Powder) :
(5/5

Perfecte bovenste laag.

De powder is ideaal als bovenste laag van je substraat, de kleinere korrels zorgen ervoor dat planten er wat makkelijker in vastgezet kunnen worden. Zoals alle ADA producten is het wat prijziger maar het is de beste kwaliteit op de markt.

door op  30 Sep 2020 (ADA Aqua Soil Amazonia Powder) :
(5/5

Prima

Niet de goedkoopste, maar volgens mij de beste soil die je kan kopen. Het poedertype is perfect voor planten met kleine wortels. Wel enkel gebruiken als een toplaag van maximum 2 cm, omdat het anders te compact wordt.

Bijpassende accessoires

Eerder samen gekocht met

Video