Stel hier uw vraag

ADA Brighty K - vloeibare Kaliumbemesting aquariumplanten Bekijk groter

Brighty K

Kalium is naast Stikstof, Fosfaat en CO2 verreweg de belangrijkste voedingsstof voor waterplanten. Een tekort aan Kalium vermindert de fotosynthese van waterplanten en dit uit zich in een trage groei en vergeling van de bladeren.
Door regelmatig toedienen van ADA Brighty K Kaliumbemesting treedt dit effect niet op en ontwikkelen de planten zich prachtig.

verkrijgbaar in:
250, 500 of 5000 ml


ADA (Aqua Design Amano)

Meer details

€ 17,90

direct leverbaar

Beoordelingen en reviews

(4/5)
3 beoordeling(en) - 3 review(s)
Bekijk verspreiding

  ADA Brighty K

  Kalium is naast Stikstof, Fosfaat en CO2 verreweg de belangrijkste voedingsstof voor waterplanten. In de meeste aquaria is te weinig Kalium aanwezig. Een tekort aan Kalium vermindert de fotosynthese van waterplanten en dit uit zich in een trage groei en vergeling van de bladeren.
  Door het regelmatig toedienen van ADA Brighty K Kaliumbemesting treedt dit effect helemaal niet op en ontwikkelen de planten zich vanaf het begin af aan prachtig.
  Een regelmatige toevoeging van ADA Brighty K na een waterwissel is bovendien zeer effectief voor het neutraliseren van Chloor uit het leidingwater, waardoor het vergiftiging van aquariumvissen en schade aan planten voorkomt.

  Het doseeradvies:
  Dagelijks 1ml (=1 pomp) per 20 Liter aquariumwater.
  Afhankelijk van de dichtheid en de behoeften van de aquariumplanten kan de dosering hierop worden afgestemd.

  Verkrijgbaar in: 250, 500 of 5000 ml


  ADA Green Brighty Serie vloeibare plantenvoeding

  Om mooi te kunnen groeien, hebben aquariumplanten voedingsstoffen nodig. Een gebrek aan een bepaald element kan resulteren in kleurverlies van de bladeren of andere groeistoornissen. Aquariumplanten gaan vanaf de opstartfase diverse ontwikkelingstadia door en stellen in die periode andere eisen aan hun voeding. De ADA Green Brighty Serie is een vloeibare meststof welke speciaal is uitgebalanceerd om in de specifieke eisen van aquariumplanten te voorzien. De basis bestaat uit ontzout diepzeewater en bevat natuurlijke diepzee mineralen (zonder zout). Deze speciale basis heeft een positieve invloed op de opname van voedingsstoffen door de planten die in het aquarium aanwezig zijn. Planten zijn hierdoor beter in staat zich optimaal te ontwikkelen. Het resultaat is een weelderige plantengroei waarbij de planten mooie, frisse bladeren hebben die gezond van kleur zijn. Wanneer de planten in het aquarium goed groeien, zullen algen minder kans hebben zich te ontwikkelen.

  Aquariumplanten gebruiken 3 belangrijke elementen, namelijk Stiksof(N), Fosfaat(P) en Kalium(K) en daarnaast sporenelementen zoals IJzer, Magnesium en Calcium. Het toevoegen van de juiste hoeveelheid van deze voedingsstoffen is essentieel voor een gezonde plantengroei, zonder kans op algen. In een aquarium komen Stikstof en Fosfaat op een natuurlijke manier het aquarium in door voer/uitwerpselen/kieuwen van vissen en via het substraat. Het toevoegen van extra Stikstof en Fosfaat is dus niet nodig, maar Kalium en sporenelementen moeten wel worden toegevoegd om tekorten te voorkomen. Het is daarom belangrijk om altijd de Green Brighty K te doseren, naast de STEP-serie. In aquaria met weinig belasting van vissen icm snelgroeiende planten kan Green Brighty Special Lights worden ingezet om aquariumplanten met extra Fosfaat en Stikstof te bemesten. Voor aquariumplanten die de voorkeur voor schaduw hebben en in lowtech layouts, kan Green Brighty Special Shade worden ingezet om in de specifieke behoefte van deze langzaamgroeiende planten te voorzien.
  Bovendien is de ADA Green Brighty Serie heel eenvoudig te doseren door dagelijks 1 pomp per 20 Liter aquariumwater toe te voegen. Uiteraard kan de dosering worden aangepast naargelang de hoeveelheid planten in het aquarium.


  ADA Green Brighty Serie vloeibare plantenvoeding tabel:

   ADA Green Brighty STEP-1 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplantenADA Green Brighty STEP-2 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplantenADA Green Brighty STEP-3 - vloeibare plantenvoeding voor aquariumplantenADA Brighty K - Kaliumbemesting voor aquariumplantenADA Green Brighty Special Lights - vloeibare plantenvoeding fosfaat en nitraatADA Green Brighty Special Shade - vloeibare plantenvoeding voor langzaam groeiende planten
   STEP-1STEP-2STEP-3KLIGHTSSHADE
  Dosering advies1-3 maanden
  na de opstart  Dagelijks
  1 pomp / 20L
  3-12 maanden
  na de opstart
  Dagelijks

  1 pomp / 20L
  v.a.12 maanden
  na de opstart Dagelijks
  1 pomp / 20L
  Bij een water verversing Dagelijks
  1 pomp / 20L
  Voor planten die snel groeien
  Dagelijks
  1 pomp / 20L
  Voor planten die langzaam groeien
  Dagelijks
  1 pomp / 20L
  Stikstof    
  Fosfaat    
  Kalium  
  IJzer 
  Sporenelementen 
  Chloor neutralisatie     

  De vloeibare plantenbemesting ADA Green Brighty serie heeft een pompdispenser voor eenvoudige toediening van voedingsstoffen.
  Eén druk staat gelijk aan 1 ml toevoeging van plantenvoeding.

  Bekijk ook:

   

  In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe u de ADA Green Brighty serie kunt gebruiken.

   

  Artikel nummer:meerdere opties
  Product type:Plantenvoeding
  Fabrikant:ADA (Aqua Design Amano)
  Type:Brighty K
  Inhoud:250, 500 of 5000 ml

Reviews

Van op 01 Mar 2017 (Brighty K) :
(3/5

Brighty K van ADA naar grote tevredenheid

Ik gebruik in 2 bakken kalium, en ik heb het idee dat het die van ADA iets meer puur is. Iets meer last van alg aparte bijwerkingen met andere merken.

 Rapporteer
Van op 18 Mar 2016 (Brighty K) :
(4/5

Brighty K

Handig doseerbaar met pompje. super product. Planten blijven mooi van kleur

 Rapporteer
Van op 13 Sep 2015 (Brighty K) :
(5/5

Snelle levering, perfect.

ADA, waar voor je geld.

 Rapporteer

Accessoires